www.azx.hu

Fotómodell, aktmodell melléklet

Hasznos tippek, ötletek és javaslatok kezdő fotómodellek és aktmo-dellek részére

Tudjuk, hogy sokféle hír kap szárnyra a modellek világáról, ame-lyek egyik része hirtelen jött sikerekről, jól fizető külföldi külföldi lehetőségekről szól, míg a másik része keserves csalódásokról és gátlástalan átverésekről számol be.

Ezen az oldalon igyekszünk - a hosszú tapasztalatinkra alapozva - néhány hasznosnak tűnő javaslattal és tippel segíteni azoknak az ifjú hölgyeknek, akik úgy gondolják, hogy kezdőként próbára ten-nék magukat a modellszakmában. Nem lesz túl hosszú...

Első lépésként célszerű egy alapos önvizsgálatot tartani, amely e-redményének függvényében lehet megfontolni a további teendő-ket. Ez az önértékelés vonatkozzon mind a külső megjelenésedre, mind pedig a belső érzéseidre, a személyiségedre. Fontos, hogy magaddal szemben ne legyél elfogult. Inkább a pozitívumaidra he-lyezd a nagyobb hangsúlyt, ez növeli az önbizalmadat.

A KÜLSŐD: A lányok általában sohasem elégedettek a külse-jükkel, gyakran még a már befutott - és többször kés alá fekvő - modellek sem. Ez természetes, de ne feledd, tökéletes külsejű ember nincs (hála az égnek). Lényeges az is, hogy mennyi idős vagy. Mivel az ember csak egyszer fiatal, érdemes minél korábban nekilendülni a dolognak, de azért mindenkit óvnánk a túl korai megmérettetéstől. Szerintünk úgy 15-16 éves kor a kezdési mini-mum. Visszatérve a külső megjelenésre, javaslunk egy tesztet, a-mely igen egyszerű és az esetek nagy részében eredményes.

TESZT 1: A lakhelyeden - amikor teljesen egyedül vagy és nem zavarhat meg senki -, dőlj el az ágyadon és képzeld azt, hogy már befutott fotómodell vagy és éppen egy fotózási felkérésre ké-szülsz. Hagyj rá magadnak időt és igyekezz mélyen átélni az el-képzelt szituációt. Nem árt, ha közben valami pörgősebb zene is segít (lehetőleg ne valami gagyi legyen, hanem inkább a kedven-ceid közül valamelyik ütősebb). Amikor azt érzed, hogy az elméd már megértette és elfogadta az elképzelésedet (álmodat), akkor azonnal pattanj fel lendületesen, és helység változzon át egy öl-tözővé, ahol igen felcsigázott állapotban és nagy tempóban fel-túrva a szekrényedet, átöltözöl - lehetőleg vagy bikinibe, új fehér-neműbe vagy valami nagyon nőiesen szexis fantázia cuccba.

 Ahogy ezzel megvagy, odarohansz a létező legnagyobb tükör elé és a zenére mozogva felszabadultan előadod magad - a tükör mö-gé képzelve a fotóst, aki egyébként ilyenkor számodra csak egy gombnyomogató technikai eszköz -, majd egy neked tetsző póz-ban kimerítve magad, a tükörképedet elképzeled egy magazin címoldalán. Ha megfelelőnek tartottad az elképzelést, nyertél.     Látod, ilyen egyszerű az egész.

MÉG EGY-KÉT APRÓSÁG: Egy modell sohasem érezheti magát egy érzelmek nélküli bábunak, mert ez a fotókról sajnos nagyon lejön. Így viszont halott lesz kép. A fotós instrukcióira nem mindig kell odafigyelni, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy a lányok sok-kal pontosabban tudják, hogy mit kell tenniük a kamera előtt. Az igazi fényképész csak korrigál - ha feltétlenül muszáj. Továbbá, az az ifjú leány, aki a modellszakmát választja, jobb ha nem túl szé-gyenlős - ráadásul, ha nincs is miért - és nem annyira gátlásos. (Találkoztunk már olyan lánnyal, akinek igen komoly gátlásai vol-tak, viszont mindenképpen szeretette volna kipróbálni, hogy mi-lyen is a modellfotózás és mivel erre is megvan a mi megoldá-sunk, a harmadik fotózára már minden gátlása felszívódott, így aztán Mexikóba kapott meghívást, felkérést.)

NAGYON FONTOS: A modellben legyen meg maga a nő! A szen-de kislány, a diáklány, a csábító, a szerető, a huncut, a szexi, a vad, a játékos és humoros, a vagány, a kalandor, a harcias, stb. - tehát akarj szerepeket felvenni, más személyiségek bőrébe bújni, de nem olyan lagymatagon, mint a mostani felkapott sztárnak kikiáltott és a médiában magukat lejárató felszínes szerény gyen-geségek. Ők nagyon könnyen leverhetők. Mert az azért nagyon fontos, hogy mert ha esetleg, ha  pénzért színészkedsz is - azért legbelül megmaradj önmagad!

Reméljük, hogy e rövid információ a segítségedre lehet, amikor elgondolod, hogy mint fiatal lány, a modellvilág vonzó lehet-e szá-modra. Nálunk könnyedén kipróbálhatod.

AKTOMODELL

Ha elolvastad az előző rovatot, akkor nincs nagy baj, mert való-jában az alapok azonosak. Azért persze léteznek alapvető eltéré-sek is a klasszikus "jelmezes" - öltözetes - és az aktmodell elvárá-sok között.

Az egyik legfontosabb az elfogadottság, mégpedig a családi, part-neri és baráti megítélés alapján. Sajnos, úgy még mindig úgy tű-nik, hogy az aktfotók elfogadottsága egy kisebb réteg számára nem magalapozott, de velük mi valójában egyáltalán nem foglal-kozunk. Hiszen tudjuk, hogy a legnagyobb ellenzői sem vonják meg maguktól az élvezeteket.

Azért helyre kell tenni bizonyos értelmezéseket: az aktmodell vagy az a fotómodell, akit nagyon lengén fotóznak, nem tartozik sem a pornó, sem pedig a szexfotó kategóriába. A bulvárlapok címoldalán látható ifjú hölgyek a bulváraktot mutatják be és ebben nincs is semmi kivetnivaló.

Nem gondoljuk, hogy az aktfotó egy erkölcstelen dolog lenne, mivel akkor a régi festőművészek hírneve is nagy bajba kerül-hetne. Na, ennyit erről...

A női test a szépség és a vágyak megtestesítője és ezt nem lehet vitatni - köszönjük, mi pasik az evolúciónak -, de szerencséjükre ebből a csajok nagyon jól profitálhatnak. Azért ez nagy előny... Igaz, nekünk fiúknak is. Ezzel a ténnyel együtt kell élnünk, hála a természetnek.

Igen, ha úgy érzed, mutasd meg magad, mert nő vagy, szép vagy és elég belevaló ahhoz, hogy elkápráztasd a bolond pasikat. Rá-adásul egy rakás pénzt is kereshetsz. Hát érdemes kihagyni ezt a lehetőséget? Őszintén, mit is veszíthetsz? Baj, Hogy ábrándozhat-nak rólad a pasik, na, ne már, hogy ez nem egy nagy élmény? Ennél csak az rosszabb, ha észre sem vesznek! Egyébként is! Csak egyszer lehetsz fiatal és ezt használd is ki, ameddig csak lehet, mert aztán vége...

A modellszakmában sok az átverési, pénzszerzési kísérlet, most ezekből adunk némi ízelítőt, de a továbbiakban a lányaink is elő-adják majd a negatív tapasztalataikat.

Leszólítanak az utcán: Lehet, hogy valóban felfedezett benned valamit az illető, de nagyon valószínű, hogy ő nem a fotós volt, csak egy balekot kereső - jutalékra utazó - fejvadász.

Díjmentes portfolió: Elmész a fotózásra, ahol készítenek rólad egy rakás képet, azután meg átadnak pl. 5 darabot azzal, hogy a többit megveheted 40-50-80 ezer Ft-ért, miközben fogalmad sem lehet, hogy mire használják a náluk maradt fotóanyagodat.

Külföldi munka: Na, ez azért izgalmas. Kivisznek valahova - jobb esetben Európán belül, rosszabb helyzetben valami keleti ország-ba kerülhetsz, ahol neked annyi. 

Felkérést kapsz "fotós"-tól: Amikor a helyszínen vagy, akkor derül ki, hogy egy mocskos, perverz disznó akar tőled bármit is! Nagyon kevés lesz az esélyed a menekülésre.

Mindig célszerű ellenőrizni a megbízót, de az sem egy rossz meg-oldás, ha az ügynökségedre bízod ezt a feladatot. A jobbak na-gyon odafigyelnek a modelljeikre és ahol csak lehet, segítséget adnak, ha az valóban szükséges. Más ügynökségek elakadnak ott, hogy felveszik a regisztrációs díjat, a fotóidat a fiókba dobják és ezzel annyi is Valóban nehéz megtalálni a jó megoldást...

Reméljük, hogy valamennyit talán sikerült segítenünk, hogy ne keveredj végzetes hibába.

Ezek után eléggé hülye dolog lenne, hogy önmagunkat ajánljuk, de megtesszük, mivel nagyon úgy néz ki, hogy a már igen jól ala-kuló lánytársulatunk megbízik a közösen készítendő magazi-nunkban, ez a tény talán feljogosíthat arra, hogy Téged is meg-hívjunk a kissé hibbantan vidám, de nagyon kellemesen őrült lány-csapatunkba.

Szerintem Neked is megérné, ha megfelelnél a fentiekben leírt bármelyik feltételnek

ITT TALÁLSZ TOVÁBBI LÉNYEGES INFORMÁCIÓT ÉS KAPCSOLAT-FELVÉTELI ŰRLAPOT!

A mi magazinunk csapatába érdemes bekerülni akár fotómodellként, akár aktmodellként, mert itt a fenti tájékozta-tóban jelzett negatívumok nem léteznek. Nálunk inkább a laza haveri kapcsolat és a közös gondolkodás, ötletelés és alkotás a jellemző. Nincsenek elvárások, kötelezettségegek és nincsenek költségek. Viszont adódhatnak remek lehetőségek és bátran számíthatsz a díjmentes segítségünkre, ha külső felkéréshez jutnál.

Mi nem foglalkozunk a múltaddal, a jelenlegi elfoglaltságoddal, a kapcsolataiddal - amikor velünk vagy, ez egy másik világ, ahol a legfontosabb, hogy számítunk egymásra és ráadásul érezzük is jól magunkat, függetlenül a külvilágtól. Tekintsd az egészet egy könnyed, kissé infantilis játéknak ebben a végzetesen és véresen bolond világban.

HA EZEK UTÁN IS ÚGY GONDOLOD, AKKOR ÖRÖMMEL VÁRUNK!

www.azx.hu

Fotómodell, aktmodell melléklet