www.azx.hu

Az Utazó

Sibylla

 SZABADKA - 2008

A parton gyönyörű szecessziós épületek vannak és óriási virágos francia parkok. Imádunk oda kijárni, mert ilyenkor az ember o-lyan szabadnak érzi magát és megszabadul az összes problémá-jától.

Persze Szabadka központja is gyönyörű. 2 óriási szökőkút van a városháza mindkét oldalán ahonnan a korzó is kezdődik. Minden-felé kávézók, cukrászdák és popkorn árusok vannak.

   

Most csak ennyit Szabadkáról, de remélem hamarosan újabb nyári élmények várnak majd a kedves és igen vendégszerető szü-lővárosomban, amely Téged is szívesen fogadna!

 

Szabadka számomra a leggyö-nyörűbb kisváros, de nyilván a-zért is vagyok ilyen elfogult, mert ez a szülőhazám és ott él-tem egészen 2000-ig.

Amikor csak tehetem, hazame-gyek. Így alakult ez idén nyáron is. Az ottani barátnőm, amikor megtudta, hogy megyek, azon-nal nekilátott megszervezni a különböző programokat.

Mikor hazaértem, máris hívott, azzal, hogy hova megyünk az-nap bulizni és így volt ez minden este.

Egyik este retro partyba tartottunk, a másik nap szerb zenés hely-re mentünk, és mindennapra jutott egy szórakozóhely J napköz-ben pedig kimentünk a „szabadkai tengerhez”, vagyis a palicsi tó-

hoz, ahol egy óriási móló hosszan benyúlik a tóba, a parton pedig vadgesztenyefák húzódnak.

  

A férfi strandon pedig még röplabdapálya is van J. Ugyanis ré-gen, úgy a XIX. század végén kettéválasztották a tópartot és elkü-lönítették a női strandot a férfitől.

www.azx.hu

Az Utazó