www.azx.hu

Itthon - Budapest

Budapest - Főváros

Margit híd: kezdődik a felújítás - és a közlekedési káosz

A szakemberek szerint 15 éve csúszott a felújítás

Eljött az ideje, megújul a Margit híd. Ennek nyilván örülnünk kell, mert még nem történt komolyabb katasztrófa. Úgy vélik a szak-emberek, hogy ennek a felújításnak már 15 éve meg kellett volna történnie. Na, erre azért most nehéz mit mondani...

Hétköznap délelőtti forgalom a hídon

Hogy a felújítás idejére mekkora közlekedési káoszra számít-hatunk, azt senki sem tudja előre megjósolni. Viszont, már volt rá példa, hogy a közlekedők sikeresen találtak alternatív megoldá-sokat, amikor a fővárosi közlekedés-szervezők csak tárt karokkal álltak.

Az ígéretek szerint, a tömegközlekedés áthalad majd a hídon, a-mely akár még jó hír is lehetne, ha valahol lennének a közelben őrzött P+R parkolók, de hát nincsenek.

Tudjuk és már számtalanszol megtapasztaltuk mi, fővárosiak, hogy a fejlesztések, a javítások, az új beruházások számtalan ké-nyelmetlenséggel járnak. Talán még meg is értenénk, ha azt lát-nánk, hogy a városvezetés ezeket a rázós közlekedési helyze-tekben igyekezne a segítségünkre lenni.

Valóban nagyon sok autó jön be a városba, ráadásul egy-egy személlyel, amely akadályozza a helyi lakosok közlekedését, par-kolását és erősen terheli az itt lakók környezetét. Ezen valóban változtatni kell, mégpedig gyorsan és drasztikusan.  De addig, a-meddig a az elővárosi és városi közlekedés helyzete nincs meg-oldva, addig az előbbiekre nincs semmi remény.

Azért az valóban vicc, hogy ma fajlagosan olcsóbb a városban autót használni, mint a tömegközlekedést.

A BKV egy túlnőtt és rosszul, alacsony hatékonysággal üzemelő pénznyelőgép és nem más, amelyet a folyamatos jegyáremeléssel és a kormánynál való kuncsorgással akarnak életbe tartani.

Ebben a formájában nem igazán érdemes...

Újabb hírek szerint a hídfelújítás vagy 9-8 milliárddal többe kerül.

www.azx.hu

Itthon - Budapest