www.azx.hu

Kultúra - Színház

Sibylla

Jézus Krisztus Szupersztár

 - a Vajdaságban -

A Vajdaságban, a palicsi szabadtéri színpadon is megrendezésre került a már jól ismert, sokszor és sokféleképen feldolgozott világ-szerte ismert rockopera, a Jézus Krisztis Szupersztár.

A 2007-ben elmaradt darabot 2008-ban sikerült megvalósítani és szerintem nagyon fontos, hogy nem az anyagiakról szólt ez a tör-ténet! No meg nem a minél híresebb színeszek alkalmazásáról és a látványos díszletekről, hanem az akarat volt a legfontosabb és a hit, hogy igenis megtudják csinálni szűkebb anyagi keretek kötött is, és nem adták fel a tavalyi kudarc után.

A színészek szeretetből, tenni akarásból vállalták el a szerepeket és ez az igazán nagy előnye a vajdasági színháznak. Az emberek pedig egyre inkább kíváncsiak lettek, hogy mi is van születőben. 

A darab végül nagyon sikeres lett, nem volt az a bizonyos vérprofi előadás, hanem sokkal inkább barátibb, közvetlenebb, ami nem annyira a látványra áldoz, hanem azért küzd, hogy a nézők sze-mében a csillogást láthassák, a büszkeséget és a hálát érezhes-sék. Hogy igen, íme, mi is képesek vagyunk jól megcsinálni!!

Ezért érdemes volt ennyit küzdeni és, hogy Vajdaságban is lehet  egy jó szabadtéri színdarabot létrehozni hosszú évek óta először.

Nagyon szeretném hinni, hogy más - hasonlóan magas művészi színvonalú – színházi előadások is megvalósulnak a Vajdaságban és talán egyszer még én is a szereplők között lehetek majd. Ezért persze minden tőlem telhetőt meg is teszek!

www.azx.hu

Kultúra - Színház