www.azx.hu

Itthon - Budapest

Budapest - Főváros

Aluljárótisztogatás... Talán nem kellett volna ennyit várni

Úgy tűnik, a főváros elhatározásra jutott és megpróbálja felszá-molni az évtizedek óta fennálló, de azért tarthatatlannak minősí-tett aluljárói állapotokat. Annak idején többen már azon is igen el-csodálkoztunk, hogy Nyugatinál felépült plaza tulajdonosai, üze-meltetői, bérlői hagyták kialakulni a földalatti bejáratuk közelében kialakult érdekes kereskedelmi helyzetet.

Nem a kereskedelemmel van ott a probléma, még sem ha erő-sen bazár jellegű - bár egy keleti bazárnak azért megvannak a saját szabályai -, hanem az azt körülvevő környezet az, amely ta-lán mégsem egy világváros egyik legnagyobb pályaudvarához és a kapcsolt plazahoz méltó.

A Blahán például sikerült megtalálni a kultúrált megoldást, így igen tetszetős és az átmenő gyalogosforgalom szempontjából nagy örömünkre előnyös változást tapasztalhattunk.

Talán így is lehetne...

Volt egy rövid időszak, amikor a Blahán és a Ferenc körúti alul-járónál is az állandó rendőri jelenét visszaállította közbiztonság érzetét. Sajnos azóta a zsaruk ismét eltűntek.

A fővárosi vezetők - kissé ugyan megkésett - elhatározást csak üdvözölni lehet. A nyilvánosságra jutott tervek szerint felújítják és bekamerázzák a jelentősebb, nagyobb forgalmú aluljárókat.

 

Azt viszont nem ártana megfontolni, hogy ezzel nem szűnnek meg, csak áthelyeződnek a problémák. A drogkereskedelem és a prostitúció nyilván nem a kamerák előtt fog bonyolódni, mert az érintettek meg fogják találni azokat a külsőbb városi területeket, ahol nincsenek kamerák, meg ritkán jár rendőr, viszont az ottani lakosok eddig nem is ismerték ezt a helyzetet. Most majd lesz alkalmuk tapasztalatokat gyűjteniük. Sajnos.

Maradjunk a pozitívumoknál. Remélhetően a terv megvalósulása esetén biztonságosabbnak érezzük majd a városunkat.

azx.hu

www.azx.hu

Itthon - Budapest